Hajgöndörítés

Minden nő fiatal, szép és vonzó akar maradni. A nők egyik alapvető tulajdonsága a változás iránti vágy, mind az életben, mind a megjelenésben. A hajgöndörítés pedig olyan módszer, ami segít megváltoztatni a megjelenést egy bizonyos időre. Az egyik legfontosabb hozzávalója annak, hogy a hölgyek igazi hercegnőnek vagy királynőnek tűnjenek, nemcsak a harmonikus smink és divatos ruházat, hanem a tökéletes frizura is. A fürtök megjelenése és formázása gyakran egy nő valódi névjegye. Manapság sokféle frizura létezik.

A vezető helyen azonban még mindig a hajsütővassal történő hajgöndörítés áll. Ahhoz, hogy a végeredmény sikeres legyen, fontos követni a meglehetősen egyszerű irányelveket. Az interneten számos útmutatást találhatunk arról, hogyan göndöríthetjük a fürtjeinket egy hajsütővas segítségével. Különös figyelmet kell fordítani a hővédő kiválasztására. Gyakran a hölgyek teljesen elhanyagolják a hővédő fontosságát a hajgöndörítés során, pedig ez a termék megóvja a tincseket a forró levegőtől.

Fogtisztítás olajjal? Igen, jól hallotta!

Minden új egy jól elfeledett régi. Talán Ön is hallott már korábban a fogak olajjal való öblítéséről. Ez régebben egy olyan technika volt, amiért az alternatív gyógyászat és a népi receptek minden kedvelője szó szerint rajongott. Mint kiderült, nem hiába. A colore.hu elmondja, hogy mi a módszer lényege. Az olajjal történő fogöblítés gyakorlata kihasználja az olaj azon képességét, hogy magához vonzza és feloldja a hozzá hasonló anyagokat, azaz az olajasokat. Ez magyarázza a tisztító hatást, írja a colore.hu.

Még van egy plusz pozitív szempontja ennek a technikának. Az, hogy az olaj folyékony. Ez azt jelenti, hogy a nehezen hozzáférhető helyekre is be tud hatolni, például a fogak közé. Az ayurvéda azt is állítja, hogy az olaj képes „kiöblíteni” a méreganyagokat a fogak és az íny közül, de erre az álláspontra jelenleg nincs tudományos bizonyíték. Milyen olajat használjunk? Valójában bármi megteszi. Ha csak szeretnénk kipróbálná a módszert, kezdjük finomítatlan napraforgó- vagy olívaolajjal, tanácsolja a colore.hu.