vékonylazúr

Az időtállóság érdekében, beltéren sem mindegy milyen festék kerül a felületekre, de ez a szempont a kültéri elemeknél fokozottan kiemelt. A vékonylazúr kiváló az időjárás viszontagságainak kitett fafelületek védelmére.

A Vitalkolor webáruházban kizárólag a magas minőséget képviselő Lazurán vékonylazúr van forgalomban, ezek igen időtálló bevonatot képeznek és védenek a faggyal, az esővel és a Nap káros UV-sugárzásával szemben is. A kiszerelés leginkább 0,75 liter, a színválaszték pedig széles. A helyesen megválasztott festék amellett, hogy hosszú élettartamot biztosít a faanyagoknak, az esztétikus megjelenést is sokáig fenntartja, nem fog megrepedezni vagy megkopni.

Ez viszont csak abban az esetben szavatolt, amennyiben a kezelendő felület megfelelőképpen elő van készítve. A festék ilyenkor mélyen be tud hatolni a fa szerkezetébe és képez egy ellenálló bevonatot a felületen. A vékonylazúr esetében a kismértékű filmképzésnek köszönhetően, alacsony a méretváltozás miatti repedésképződés is.