propoliszos méz

Egyre többen igyekeznek nem gyógyszert szedni, hanem a természetre támaszkodni, ami az egészségmegőrzést illeti. Természetes antibiotikum a propoliszos méz. A propolisz növényi gyantából és méhviaszból áll, amit a méhek állítanak elő a kaptár egészségének megőrzése érdekében. Ez az anyag távol tartja a kórokozókat, baktériumokat és a penészt is.

A propoliszos mézet az emberek már az ókorban is használták fertőtlenítőként. Antioxidáns hatású polifenolok és flavonoidok mellett, C-, E-, B-vitamint, ásványi anyagokat is tartalmaz, például káliumot, magnéziumot és cinket. Baktérium- és gombaölő hatású, gyulladáscsökkentő és a bőrbetegségek gyógyulását is elősegíti.

A propolisz íze nem túl kellemes, ezért ajánlott mézzel keverve, tinktúra vagy tabletta formájában fogyasztani. A propoliszos méz esetében a méz selymessége, íze dominál, mégis megtalálhatóak benne a propolisz jótékony összetevői. Egyre több iparág veti be a propoliszt, mint csodafegyvert, legyen szó kozmetikáról vagy gyógyászatról. Részesítse Ön is előnyben a természetes immunerősítőket!