ingatlanjogász

Egy ingatlan megvétele legtöbbünk életében komoly mérföldkő. Éppen ezért, mivel nem mindennapi dologról van szó, tanácsos hozzáértőt keresni, például egy ingatlanjogász segítségét bevonni a tranzakcióba. Ő nem a megfelelő lakás kiválasztásában fog segíteni, hanem az ingatlanjogász a különböző jogi lépéseket, banki és vásárlási szerződéseket tereli a megfelelő mederbe.

Amennyiben nem új vagy újépítési ingatlant veszünk, bonyolódhat a dolog, abban a tekintetben, hogy ki, illetve mennyi tulajdonosa van a háznak. A megvásárolni kívánt építmény tehermentes-e? Az ingatlanügynökök és köztünk is megfelelő kapocs lehet  az ingatlanjogász. Tanácsot tud adni nekünk a foglaló, az előleg, de még a banki jelzáloghitel kapcsán is.

Problémás esetekben pedig ismeri a megfelelő jogi lépéseket, amelyekkel kisegíthet minket a bajból.  Jelzáloghitel estében különösen fontos, hogy minden banknak más kritériumai vannak a vásárlási szerződéssel kapcsolatban. Nyilván ezeket egy ingatlanjogász ismeri, így jelentősen rövidülhet az ügyintézés ideje.