Japán italok

A japán italok kezdenek egyre népszerűbbé válni, ami nem is csoda, hiszen igazán remek ízvilággal rendelkeznek. A japán ételek már hosszú évek óta szerepelnek a köztudatban, viszont az italok exportja csak 2014-ben emelkedett meg a duplájára. A japán italok között a legismertebb a szaké. A szaké Japán nemzeti itala, aminek alapja nem más, mint a rizs. A közhiedelemmel ellentétben, a rizst nem párolják, hanem hordóban érlelik. A rizspálinka fogyasztását tekintve, télen melegen, nyáron pedig hidegen fogyasztják.

Az elmúlt évek alatt a szakét kezdte háttérbe szorítani a whisky és a sör. Sokan nem tudják, de a whisky készítésének Japánban rendkívül nagy hagyománya van. A japán italok sorában meg lehet még említeni a szilvabort, vagyis az Umeshu-t. Ez egy viszonylag édes ital, amit a magas cukortartalmának köszönhet. Ezt is hasonlóan a szakéhoz, kisméretű poharakból fogyasztják. Az Umeshu elég erős alkohol, ezért a fogyasztásánál nagyon óvatosnak kell lenni. Minden japán ital más ízvilággal rendelkezik, így célszerű megkóstolni mindegyiket.