plasztikai műtét előtt

Egészséges gondolkodással a legtöbb ember arra a következtetésre jut, hogy műtéti beavatkozásnak csak a legszükségesebb esetben vetné alá magát. Azonban a plasztikai operációk sem minden esetben kerülhetőek el, hiszen a kisebb-nagyobb esztétikai gondok lelki problémákhoz is vezethetnek. Több szempontot is érdemes végigmérlegelni egy plasztikai műtét előtt. Mellnagyobbítás például azoknak a hölgyeknek ajánlott, akiknek túl kicsik a keblei és nem tudják elfogadni ezt.

Az aszimmetrikus mellek esetén szintén javasolt a műtét, ugyanis nagyon zavaró, ha szemmel látható eltérés van a keblek között. Tulajdonképpen, valamilyen szinten mindenkinél így van, mert tökéletes szimmetria a természetben nincs, csak a kisebb mértékű eltérés nem zavaró. Ilyenkor a plasztikai sebész, a kisebb mellett mellnagyobbítással hozzáigazítja a nagyobbhoz vagy fordítva, de igény szerint egyéb átformázásra is van lehetőség.

Ha a mell aszimmetriájáról beszélünk, akkor tudnunk kell, hogy nemcsak nagyságában térhet el egymástól a két kebel, hanem a formájában is jelentős különbség szintén előfordulhat. Továbbá, a mellek megereszkedhetnek egy nagyobb fogyás, szülés utáni szoptatás következményeképpen, vagy egyszerűen a kor előrehaladásával. Amennyiben ez zavarja az érintettet, tanácsos felkeresnie egy jó plasztikai sebészt, aki segíteni tud a problémáján. Mellnagyobbítással a kisebb megereszkedés korrigálása tökéletes eredményt hozhat.

Visszaállítható a keblek eredeti állapota, újra teltté és feszessé válnak mellimplantátum beültetéssel. Egyéb korrekciókkal is kombinálható a mellnagyobbítás, aminek elvégzése ajánlott, ha a mellbimbóudvar aszimmetrikus vagy túl nagy és azzal a hölgy elégedetlen. Például tubuláris mellforma, vagyis csőmell esetén is implantáció szükséges a mellek alakításához. A plasztikai műtéteknek is megvan a maguk kockázata, de ezeket a kötelező kontrollvizsgálatok alkalmával a szakemberek kiszűrik és biztosítják a megfelelő ellátást. A mai modern technika hozzájárul az esztétikai beavatkozások sikeréhez.