esküvői öltöny

A férfiak ugyanolyan izgalommal készülnek életük nagy napjára, mint a hölgyek, ami nemcsak az esküvő szervezését jelenti, hanem a megfelelő, a kifogásolhatatlan ruházat kiválasztását is. Sokszor tud fejtörést okozni a „tökéletes” esküvői öltöny megtalálása.

Ez a feladat sokkal egyszerűbb, mint elsőre hangzik, hiszen a siker kulcsa a minőségi alapanyag, a megfelelő szabás és a méretre igazítás. Ebben nagy segítséget képes nyújtani egy hozzáértő eladó és/vagy profi szabó. A vőlegényi öltönyt akár online is meg lehet rendelni, viszont arra számítson, hogy mindenképpen Önre kell majd igazítani a kiválasztott ruházatot. Klasszikus esküvői férfi ruházat a szmoking, amiből a legtöbb vőlegény a fekete, egysoros, hegyes- vagy sálgalléros fazont választja. Ehhez igazából csokornyakkendő és mellény tartozik, de van, aki a klasszikus nyakkendővel viseli.

A lehető legelegánsabb választást a frakk jelenti, aminek elhagyhatatlan kiegészítője a frakk ing, a mellény, a mandzsettagomb, fehér csokornyakkendő, fekete lakkcipő és az elmaradhatatlan fekete cilinder. Természetesen remek esküvői viselet egy elegáns öltöny is, a legtöbb vőlegény emellett döntött az utóbbi években. Ebben az esetben az öltöny színe, anyaga, valamint a kiegészítők színe és mintája igazodik a menyasszony ruhájához, mert így válik tökéletessé az összkép.

Persze az öltözet kiválasztását nagyban befolyásolja, hogy milyen stílusú, témájú lesz az esküvő. Ugyanis más viselet illik a rusztikus, megint más egy bohém, western vagy art deco esküvőhöz. Ugyanakkor a helyszínhez is ajánlott hozzáigazítani a választást. Az öltönyházak dolgozói és a szabók nagy segítséget nyújtanak ebben, hiszen hosszú évek tapasztalatával rendelkeznek.

Rendkívül fontos továbbá az esküvői öltöny mérete, a zakónál kell a mell-, a derék-, a csípőbőség, a zakó- és az ujjhossz mérése, a nadrágnál a külső hossz, a derék-, a csípő-, a comb-, a térd-, valamint az aljának bősége is mérvadó. Talán a legkönnyebb döntés a szín kiválasztása, ezt a legtöbb esetben a menyasszony választja ki.