kosárcipő

A biztonság fontos szempont minden aktív sport esetében. Számos ismert gyártó kínál olyan lábbeliket, amik segítenek megvédeni a profi és amatőr sportolók bokáját. Ezek készülhetnek röplabdához, futáshoz vagy kosárlabdához.

A kosárcipő talpa csúszásmentes anyagból, például gumiból vagy poliuretánból készül. Az ismert márkájú modellek jól hajlanak viselés közben, miközben a lábfej közepén merevek maradnak. A kosárcipők fontos paramétere a talp keménység mértéke, amit a talaj típusától függően választanak ki. A gyakori ugrálás jó csillapítást igényel, ami védelmét biztosít a fájdalmas ütésektől és hozzájárul az ugrás magasságának növeléséhez. A kosárlabda még a legnagyobb gondosság mellett is sérülésveszélyes játék.

Az állandó ugrálás, a hirtelen irányváltások és a terhelésváltások ficamokhoz, ízületi kopáshoz és a lábfej deformitásához vezethetnek. De súlyosabb sérülések is lehetségesek. Ezért a webáruházunk katalógusában szereplő minden márka sok időt szentel a legkényelmesebb és legbiztonságosabb kosárcipő kifejlesztésére.