budapesti manuálterápia rendelő

Amikor testünk támasztó-mozgató rendszerének működésében valamilyen zavar következik be, akkor azt minél gyorsabban helyre kell hozni. Több panasz kezelésében is segíthet egy budapesti manuálterápia rendelő (0630 505 0503; 1027, Vitéz u. 9.). De mi is történik pontosan egy ilyen alkalom során és milyen tünetek esetén várhatunk enyhülést? A kézzel végzett terápiás beavatkozás legfőbb célja a csontok, izmok és ízületek érzékeny rendszerében történt hibák helyreállítása.

Ez megfelelő erőkifejtés alkalmazása mellett, speciális fogásokkal történik, épp ezért csak képzett szakember végezheti. A kezelés megkezdését minden esetben egy átfogó állapotfelmérés előzi meg, a tünetek részletes kikérdezése mellett, ez különböző mozgásvizsgálatokból áll, amiknek köszönhetően felállítható a pontos diagnózis. A manuálterápia rendkívül sokrétűen alkalmazható eljárás. Izomegyensúly zavarok, különböző gerinc eredetű panaszok esetén óriási javulás érhető el a segítségével. A porckorongsérv kúrálásában is fontos szerepe van, legtöbbször Mckenzie terápiával összekötve. A procedúra során a mozgásszervek kötőszöveteire kifejtett nyomással érhető el javulás. Ez ugyanis a merevségével fájdalmas tüneteket produkálhat. A gyógykezelések során, a gerinc és a derék területei kapják a legnagyobb fókuszt, ám a problémák tükrében a különböző ízületek és izomcsoportok is lazíthatóak, ezáltal pedig gyors javulás érhető el.

Nagyon fontos még a beavatkozás megkezdése előtt kizárni a nem mozgásszervi eredetű problémákat. A szimptómákat legtöbbször a helytelen életmódból fakadó rossz szokások, a kevés mozgás, illetve a rossz testtartás okozzák, ám akadnak kivételek. Előfordulhat, hogy komolyabb betegség áll a háttérben, ezért ha ennek csak a gyanúja is felmerül, akkor mindenképpen biztosra kell menni a diagnózis tekintetében. Csontritkulás, daganat, vérzékenység esetén a manuálterápia alkalmazása sok esetben ellenjavalt lehet és csak a kockázatok alapos mérlegelése után szabad belevágni, ha a szakemberek is azt tanácsolják.