ülőrúd papagájnak

Legyen szó kalitkáról vagy egy nagyobb röpdéről, mindkét esetben fontos odafigyelni az ideális berendezésére. Abban az esetben, ha szükségtelenül túlzsúfoljuk, akkor az akadályozhatja a madarat a repülésében. Viszont, a megfelelő ülőrúd papagájnak egyszerűen elengedhetetlen. A vastag diófából készült darabok, akár a legerősebb csőrrel rendelkező madarak igénybevételét is hosszú ideig képes kiállni.

A természetes páccal kezelt ülőrúd papagájnak és gazdájának is előnyös. Így csőrkoptatás során sem kerülnek káros vegyszerek a szervezetébe, illetve kifejezetten ellenállóvá válik a környezeti hatásokkal szemben és könnyen takarítható.

A rácsokon kívül elhelyezett masszív anya és csavar lehetővé teszi a stabil rögzítést és a madár sem tudja elérni a ketrecen belülről. Remek választás az ülőrúd papagájnak. Arra viszont érdemes odafigyelni, hogy minden madárnak legyen sajátja. Ezzel elkerülhető a közöttük esetlegesen felmerülő civódás és féltékenykedés. Mindenki megtalálja majd az igazán neki való ülőrudat.