Pogány teológia

Az ókori görögökről és a rómaiakról köztudott, hogy több istenben is hittek, pontosan úgy, mint a vikingek vagy kelták. De a mi a helyzet az ősi magyarokkal? A folklórban nem járatos személyek előszeretettel gondolják azt, hogy a nemzetünk mindig is keresztény, egy Istenben hívő nép volt, holott az igazság nem is állhat távolabb ettől, tárja elénk a Pogány teológia.

Az egyre népszerűbbé váló mű zseniálisan foglalja össze a magyarság történetét, külön rávilágítva a teológiai tudnivalókra. Az a lelkes olvasó, aki a kezébe veszi Bíró Lajos munkáját, rengeteg kérdésére kapja meg a választ, még az olyanokra is, amit eddig talán bátorság hiányában nem merészelt feltenni.

Ki volt az a Boldogasszony és milyen isteneket tiszteltek a magyarok? Hol van most az Öregisten? Honnan származunk valójában? Igaz az, hogy mindnyájan a Fény gyermekei vagyunk? Nos, a Pogány teológia, bár óvatosan nyúl ezekhez a témákhoz, igazán izgalmas és nagy port kavaró művé nőtte ki magát, olyan „jelenséggé”, amiből mi sem szeretnénk kimaradni.