Professional Premium Property Zrt.

A rendszerváltás utáni időkben az emberekben felébredt a meggazdagodás utáni vágy, méghozzá olyannyira, hogy gyakran olyan ígéreteknek hittek és olyan üzérkedésekbe is belevágtak, amelyeknek a vége előreláthatóan a bukás volt. Napjainkban is jellemző a pénz utáni hajsza, ezért képesek saját lakásukat is kiadni, gyakran nem éppen törvényes keretek között.

A Professional Premium Property Zrt. kivétel nélkül számlás albérleteket kínál Budapesten. Ellentétben sok más albérlettel, amit fővárosunkban kínálnak. Nyilván sokan úgy vannak vele, hogy minek az a számla, hiszen anélkül lehet olcsóbban megkapnak egy lakást.

Azonban jó megállni kissé és végiggondolni mindkettőnek az előnyeit és hátrányait, mielőtt bármelyik irányba mozdulna az ember. Először is, a számla nélküli albérletért valószínűleg kicsivel kevesebbet kell majd fizetnie az albérlőnek. Talán ez az egyetlen előnye, amire általában a legtöbb embernek felcsillan a szeme, hiszen pár ezer vagy tízezer Forint a zsebében marad minden hónapban.

Azonban van néhány hátulütője is, ami nem biztos, hogy jelentkezik, de mi van akkor, ha mégis? Amennyiben a befizetések után a tulaj nem állít ki számlát, akkor ő nem fizet adót, ami neki nagyon jó, azonban az albérlő semmivel sem tudja igazolni, hogy ő teljesítette az egyezség ráeső részét.

Így, ha egy szeszélyes vagy kegyetlen tulajdonos csapdájába kerül, akkor könnyen az utcára kerülhet, hiszen semmivel sem tudja igazolni, hogy fizetett, ezért joga lenne ott tartózkodni. Tehát ebben az esetben nincs biztonságban az albérlő. A fenti cég azonban a kiváló állapotban lévő lakások és szobák mellett, biztonságot is nyújt, éppen azáltal, hogy minden befizetésről számlát állít ki, így az albérlőnek van mivel igazolnia az ott tartózkodásának jogát.

Ugyanakkor a számlával lakhatási támogatást is igényelhet az albérlő, de a rezsi költsége is alacsonyabb lesz. Alaposabban megfontolva látható, hogy több szempontból is biztonságosabb a fenti cég által felkínált lehetőséget kihasználni, még akkor is, ha elsőre a számla nélküli albérletek kecsegtetőbbek.