Jól teljesítenek a nyugdíjpénztárak!

Nagyon sokan gondolkoznak azon, hogy mibe fektessék a pénzüket, hogy később, a nyugdíjas éveikben jól járjanak. Sajnos az is lehet, hogy akik 20-30 év múlva mennek nyugdíjba, már nem is igazán kell, hogy bármilyen juttatásra számítsanak. Az önkéntes nyugdíjpénztárak jól teljesítenek, és a segítségükkel akár évi 150.000 Forint adókedvezményt is igénybe tud venni.

Ehhez azonban legalább 750.000 forintos éves befizetés szükséges. Sokakat inkább ez rémiszt el attól, hogy önkéntes nyugdíjpénztárba fektessenek. Pedig ehhez nem kell más, minthogy a nyugdíjukat, vagy a fizetésüket az adott pénzintézet számlájára átvezessék. De lássuk, mi az, amit feltétlenül tudnia kell az önkéntes nyugdíjpénztárakról, amelyek jól teljesítenek! Ez egy speciális, államilag támogatott nyugdíj előtakarékossági forma, amely leginkább azért jött létre, hogy a vállalkozások béren kívüli juttatásként tudják támogatni a dolgozók nyugdíj előtakarékosságát.

Eddig az önkéntes nyugdíjpénztárak jól teljesítenek, bár azzal is fontos tisztában lennie, hogy a munkáltató által befizetett díjakra egyáltalán nem jár a 20%-os adókedvezmény. Általában három-négy darab portfólió közül lehet választani, amelyekbe a szakértők befektetik a befizetéseit. Azt is célszerű szem előtt tartania, hogy a befektetéséhez legalább tíz évig nem férhet hozzá. Vagyis legalább ennyi időre le kell kötnie magát egy önkéntes nyugdíjpénztárral.

Azonban hosszútávon kell gondolkodnia, hiszen az mindenképp előnyös, hogy a pénzét forgatják, vagy kamattal növelt értéket fizetnek ki Önnek a futamidő végére. Ahhoz, hogy az Önnek legmegfelelőbb önkéntes nyugdíjpénztárt kiválaszthassa, nézze végig a nyugdijbiztositas.com weboldal táblázatát! Ez egy összehasonlító táblázat, amely mutatja a minimális tagdíjat, a portfólió típusát, a tíz és tizenöt éves átlaghozamot, a nettó hozamrátát, a belépési költséget, valamint a rendszeres költségeket. Jól teljesítenek az önkéntes nyugdíjpénztárak, de azért érdemes jól átgondolnia, hogy melyik mellett teszi le a voksát. Ehhez pedig tanácsot is kérhet.