mulcsozás

A természet csodálatos, aminek rendje szerint a talaj nem meztelen, mert a lehulló falevelek, gallyak talajfelszíni védelmet biztosítanak számára. Valami ilyesmi a mulcsozás is, vagyis a természettől ellesett kertészeti technológia. A novara.hu linkre kattintva a mulcsozáshoz szükségekről is többet megtudhatsz. Sokféle lehet a mulcs, szalma, széna, fűnyesedék, kéreg, ágapríték, trágya, de valójában szinte mindenből lehet talajtakaró réteget létrehozni. Elsősorban a talaj mikroklímájára fejt ki jó hatást a mulcsozás, mert például nem engedi annyira felmelegedni, hogy abban elpusztuljanak a növények.

Ráadásul a szerves mulcsanyagok bomlásakor hasznos tápanyagok szabadulnak fel, amiket a kultúrnövények felhasználnak. Bár szükséges öntözni a mulcsozott területet is, de tudni kell, hogy a mulcs jól raktározza a vizet. Ezzel a módszerrel megakadályozható a gyomosodás, tehát a technológia megkönnyíti a kertészkedést. Nagyobb területekre érdemes egy speciális mulcsozó gépet használni, aminek segítségével gyorsabbá és egyszerűbbé válik a mulcsozás folyamata.

Az említett weblapon többféle mulcsozó gépet találhatsz, amelyek közül jelenleg az UML 170 modell jelentős árleszállítással kerülhet a birtokodba. Az eredeti 909 000 helyett, most mindössze 710 000 Ft az ára. Ezen kalapácsos mulcsozó hossza 930, szélessége 1900, magassága pedig 980 mm. 16 darab kalapáccsal van ellátva, munkaszélessége 1700 mm.

További műszaki adatait elolvashatod a weboldalon, ahol arról is értesülhetsz, hogy 1 év garanciát kínál a gyártó erre a gépre. Szintén akciósan vásárolható meg a az UML 130 modell kalapácsos mulcsozó, ami valamivel kisebb, mint az fentebb említett gép. Ebben az online áruházban a gazdák az igényeiknek megfelelő szerkezetet szerezhetik be. Érdemes befektetned egy ilyen mulcsozóba, ha kertészkedéssel foglalkozol, hiszen számtalan előnye van. A gépért fizetendő összeg is reális, tehát ez nem lehet akadálya a vásárlásnak. Ha eldöntötted, hogy kell egy mulcsozó gép, akkor válaszd a legjobb minőséget!