szélgenerátor

Magyarország szinte valamennyi területére érvényes az, hogyha nem is mindig napos az időjárása, valamelyest szeles. Ez főleg a nyugati országrészben tapasztalható. A szélgenerátor ezért hazánkban rendkívül hasznos olyankor, amikor a napelemek ellátása a borús idő miatt akadályozott. Bár a szeles idő nem mindig okoz felhőtlen örömöt a lakóknak, a tomboló légáramlatokat sikeresen a maga javára fordíthatja az ember.

Egy ilyen rendszer igen egyszerű, de egyben okos elven működik, hiszen a a saját lapátjainak forgási energiáját alakítja át elektromos árammá. A szélgenerátor által létrehozott villamos energia számtalan területen felhasználható. Mind az ipari, mind pedig a mezőgazdasági fogyasztásra kitűnő, de a háztartásokban is remekül alkalmazható.

Praktikus, környezetkímélő és nem utolsósorban környezetbarát. A szélgenerátor ráadásul olyan berendezés, amit nem kell kezelni, állandóan felügyelni, hiszen tulajdonképpen önállóan végzi a dolgát és termeli az energiát. Megrendelhető a klimaman.hu webáruházból.