Szauna = egészségmegőrzés + szépségápolás
Szauna = egészségmegőrzés + szépségápolás

A meleget, mint gyógyászati eszközt már ősidők óta alkalmazzák. A nyugtató, lazító, fájdalomcsillapító hatását számtalan formában próbálták már alkalmazni, de a leghatékonyabb formájának talán a szauna tekinthető. A szauna a magas hőmérsékletű levegő segítségén alapszik, anélkül csak egy fából készült helyes kis kabin lenne.

Azonban a megfelelő kialakítás és az ideális hőfok együttese olyan hatásokat fejt ki, amelyeket egyszerre kevés vagy talán egyetlen más eszköztől sem kaphatnánk meg.

Segítségével egyszerre törődhetünk egészségünkkel és szépségünkkel is, hiszen a szauna méregtelenít, megszépíti a bőrt, csökkenti a narancsbőrt, fejleszti az immunrendszert, erősíti az érfalakat, kalóriát éget, csökkenti az ízületi-, izom- és végtagfájdalmakat, segít a hasi görcsök enyhítésében, oldja a stresszt, de még az álmatlanságon is segíthet.

Akik nem bírják a nagy hőséget, azok választhatják a szauna infrasugarakkal működő változatát is, ami nem a kabin hőmérsékletét, hanem a test-hőt emeli meg, így sokkal komfortosabban élvezhetik ki az előnyeit.