Szárított gyümölcs

Sajnos lassan lejár a gyümölcsszezon és már nem tudunk kiszaladni a kiskertbe néhány finom falatért. Sőt, a piacon sem lesz már akkora választék, így eléggé meg lesz kötve a kezünk, ha egészséges nassolnivalót keresnénk.

Azonban nem kell feladni az életmódváltásra irányuló terveinket, hiszen szárított gyümölcs egész évben kapható, amit, ha megfelelő helyről szerzünk be, akkor ugyanolyan magas tápértékkel rendelkezik, mint a friss.

Csupán arra kell figyelni, hogy mivel a víz elvonásra kerül, a szárított gyümölcs sokkal több fruktózt tartalmaz, mint ugyanannyi mennyiségű friss alma, körte, szilva vagy barack. Ha ezt szem előtt tartjuk, akkor bátran be lehet építeni az étrendbe az aszalványokat is, mert nem fognak súlynövekedést okozni, közben a szükséges vitamin és ásványi anyag mennyiséget is pótolhatjuk általuk.

Magas minőségű szárított gyümölcs a bulkshop.hu webáruházból is megrendelhető. Amennyiben mellette döntünk, akkor nem kell félni a felesleges cukortartalomtól és a tápanyagszegény falatoktól sem.