Reiki vagy Pránanadi

Gyakran kérdezik és keresnek rá az interneten, hogy a Reiki és a Pránanadi módszer ugyanaz vagy különbözik a kettő egymástól. Erre a válasz az, hogy bár mind a kettő energetikai gyógymód, mégsem teljesen azonosak. Rengetegféle energetikai kezeléssel történő gyógymód létezik a világon.

Világszerte ezek a gyógymódok más és más elképzelések révén jöttek létre. Szóval nemcsak technikában, de a megközelítési módban is eltérnek egymástól. A Reiki Japán, míg a Pránanadi Tibeti ágazatból származik. A célja mindkettőnek ugyanaz, mégpedig feloldani a testben lévő toxinokat és az energiablokkokat, ezzel támogatva a szervezet öngyógyító, regeneráló képességét.

A Reiki mindig az okokat próbálja megszüntetni. Nem kell félni a mellékhatásoktól, mert teljesen biztonságosan alkalmazható. A Pránanadi kezelés során is a betegséget okozó blokkokat oldják fel. Ezek a blokkok magukban hordozzák a betegség vagy a lelki problémát kiváltó okokat.

A Reiki fontos alapja az önfejlesztés. Folyamatos, rendszeres gyakorlással a gondolatok és az érzések kiegyensúlyozottá válnak. Szóval megteremti a belső harmóniát, amitől természetesen boldog és nyugodt lesz. Nagyon jó megoldás a Pránanadi módszer is.

Itt úgy történik a folyamat, hogy a kezelést végző ember segít visszatérni a gyógyulni kívánt személynek a betegséget kiváltó okokhoz. Olyan utat jár végig a beteg, amit lelkileg fel tud dolgozni. A gyógyító feladat az, hogy vezesse, segítse, illetve elérje az illetőnél, hogy belemenjen a fájdalmas, feldolgozhatatlan eseményekbe és ezzel feloldja a fájdalmakat, a gyötrelmeket.

A Reiki és a Pránanadi kezelés is jó választás lehet, segíthetnek a testi- és a lelki betegségek megelőzésében, az egészség megőrzésében. Hasznosak a stressz, valamint a szorongás oldására. Amennyiben némi lazításra vágyik, arra is tökéletesen megfelel. Egy fáradt nap után energiával töltheti fel magát. Az interneten mindkét megoldásnak utánajárhat és eldöntheti, hogy Önnek melyik felelne meg leginkább. Bátran kipróbálhatja valamelyiket.