online oktatás

A koronavírus gyors terjedése számos olyan rendelkezéshez vezetett, amelyek az oktatást jelentősen befolyásolták. A járvány következtében bevezetett szigorítások egy időre lehetetlenné tették az óvodai, iskolai jelenlétet. Az online oktatás új értelmet nyert a Covid-19 periódus alatt.

A járvány megjelenése előtt is létezett oktatás ilyen formában, azonban ez csak azokat érintette, akik ezt a típusú tanulást választották. Általában felnőttképzések alkalmával jött szóba a digitális tanítás. Csupán az online oktatás bizonyult kivitelezhetőnek az elmúlt 1 évben. A középfokú és a felsőfokú oktatási intézmények a tanév jelentős részében digitális oktatás keretein belül tudták megoldani a tananyag leadását.

Az online oktatás bebizonyította, hogy az előnyeihez számos hátrány is társul. Ezekkel eleinte nehezen birkózott meg a szülők, diákok és tanárok egy része. A legnagyobb problémát talán éppen a szükséges technikai háttér hiánya jelentette. Az online oktatást nagy valószínűséggel továbbra is csak extrém helyzetekben fogják alkalmazni.