BBQ smoker sütő

A tavaszi időszakot sokan használják ki arra, hogy a kerti munkák elvégzésén túl, kicsit élvezzék a friss levegő örömét. Hogyan lehetne ezt másképpen megtenni jobban, mint kellemes társaságban, finom ételek készítése közben?! Régi és népszerű hagyomány ilyenkor a szalonnasütés. Sokan már kicsit túlléptek ezen és inkább a grillezés felé fordultak nagy örömmel. Ez már közelebb áll az amerikai módihoz, ahol leginkább a BBQ készítése a divat. Ennek a módinak a szele elérte már hazánkat is, ezért egyre többen láttak neki a füstölés művészetének megélésébe.

Lássuk, hogy mi a különbség a kétféle sütés között! A grillezés többnyire nyílt láng vagy parázs felett történik, tehát közvetlenül vannak kitéve a húsok, zöldségek a hőnek, ami ebből kiindulva elég magas. A barbecue ezzel szemben, egy úgynevezett low&slow technika mentén készül, ami maximálisan 100-130 C fokon történő elkészítést jelent, leginkább füsthő kihasználásával. Ehhez viszont már más, külön erre a célra kiképzett berendezés szolgál.

Biztos kíváncsi vagy arra, hogy mit tud egy olcsó BBQ smoker sütő. A valóban lelkes hívek, akik mellesleg a barkácsolásban is jártasak, általában saját maguk építik meg ezt a nem túl bonyolult rendszert. Voltaképpen egy tűztérből és a ahhoz csatlakoztatott sütőfelületből áll. Az alapanyagok tehát nincsenek direktben kitéve a tűznek, ez a dolog lényege. Ha nincs meg hozzá a kellő tudásod és felszereltséged, hogy magad alkosd meg, akkor sem kell kétségbeesni, mert a BBQ smoker sütő kedvező áron és kiváló minőségben megvásárolható.

Még a kimondottan olcsó típusok is remek hatásfokot nyújtanak. A profibarkacs.hu weboldalon többféle márka kínálatát találod. Ezek többnyire el vannak látva levegőszabályozással, hőmérővel. A sütőfelület tágas, amiben egyszerre nagyobb mennyiség is elkészíthető, valamint a mozgatásuk sem jelent nehézséget, a rájuk szerelt kerekeknek hála. A sütő tehát adott, amit hazavihetsz, megrendelhetsz, a többi pedig már rajtad múlik. Kis gyakorlással, a fantasztikus ételek hamarosan a tányérra kerülhetnek.