Egri látkép
Egri látkép

Ha Egerbe utazik, olyan, mintha visszamenne az időben. A régi városrész épületei között szinte még érezni lehet a régmúlt történelem nagy pillanatait, a bátor egri asszonyok hőstetteit, akik szembeszálltak a török veszedelemmel.

Persze Egerbe és Eger környékére a gyógyfürdők miatt is érdemes ellátogatni. A környék több települése is büszkélkedhet különös összetételű gyógyvizekkel. Szálláshelyek is akadnak a környező kistelepülésen, de akár Egerben is megszállhat, ha szeretné jobban megismerni a várost.

Látnivaló akad bőven, hiszen a világhírű egri vár mellett, még számos múzeum és emlékmű is található a városban. Ha csak a fürdőélmény miatt látogatunk a környékre, akkor sem fog csalódni, hiszen a török gyógyfürdő és wellness központ nagyszerű lehetőséget biztosít a pihenésre, a rekreációra.

Azonban, ha a környékre látogat, semmiképpen nem hagyja ki az egri borvidék jellegzetes italának, az Egri Bikavérnek megkóstolását sem! Akár Egerben is megszállhat, így csillagtúra szerű kirándulások során felkeresheti a környező települések látványosságait is.