Bukósisak méretek

Rengeteg szempontot kell figyelembe venni akkor, amikor valaki a tökéletes bukósisakot akarja megvenni. A biztonság és design mellett a bukósisak méretek is roppant lényegesek.

Nem vitás, hogy az ember csakis olyan fajtában érzi jól magát, amelyik passzol a fej formájához és igen kényelmes. Roppant zavaró, ha a vezetésre azért nem tud koncentrálni a sofőr, mert a bukósisak kotyog, szorít vagy éppen nyom. A vásárlásnál nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az emberek nem egyformák, és ezért a fej formája nagyon különböző lehet. A bukósisak méretek ezért sem elhanyagolható tulajdonságok. A rutinos motorosok már rég megtapasztalták, hogy a kellékek beszerzésekor nélkülözhetetlen szempont, hogy a sisak jól, hézagmentesen illeszkedjen a fejhez, mert baleset esetén egy pontatlanul illeszkedő bukósisak lényegesen kevesebbet véd, mint egy fixen, a fejen mindenhol pontosan felfekvő fejvédő.

A kezdők gyakran ott hibáznak, hogy nem veszik komolyan a bukósisak méretek fontosságát, és olyan eszközt vesznek meg, amelyik nem passzol hozzájuk. Nyilván a túlságosan szoros típusokat is érdemes kerülni.