szabadalomtisztasági kutatás

Egy új találmánnyal való üzletelés előtt nem árt felmérni annak szabadalmaztathatóságát. Ezáltal megtudhatja, hogy valaki más már előállt-e ugyanazzal vagy hasonló ötlettel. Ha ez a helyzet áll fenn, az eljáró hivatalok elutasítják a szabadalmat és az összes idő és pénz, amit a találmányba fektettek, kárba vész.

A szabadalomtisztasági kutatás magánszemélyeknek kissé megterhelő lehet, ezért a szabadalmi ügyvivő megkönnyíti ezt a félelmetes feladatot. Ha új Önnek a szabadalomtisztasági kutatás fogalma, fontos megérteni, miért lehet hasznos. Ha van egy ötlete, a kutatás segít megismerkedni a korábbi szabadalmakkal, hogy megértse a találmánya szabadalmaztathatóságát.

Ez lehetővé teszi, hogy elkerülje a felesleges és költséges döntéseket. A szabadalomtisztasági kutatás azt is lehetővé teheti, hogy javítson meglévő szabadalmi bejelentésén vagy magán a találmányán, miközben elkerülheti, hogy más ötletét másolja. A kutatás önállóan is elvégezhető, de tanácsos szakértői segítséget igényelni hozzá.