Az elasztikus anyag rugalmas
Az elasztikus anyag rugalmas

A sportruházatok, fürdőruhák, fehérneműk és hálóruhák mind olyan matériából kell készüljenek, amelyek elősegítik a könnyed mozgást. Ennek értelmében, mindezen ruházati cikkek elkészítésére az elasztikus anyag teljes mértékben megfelelő lehet. A sportruházatok, mint a táncruhák, a biciklis- vagy a fitneszruhák nyilvánvalóan rendkívül rugalmasak kell legyenek, hiszen a sport folyamatos testmozgással jár, ez pedig mindenképpen kényelmes módon történjen hiszen a ruha anyaga mindenképpen befolyásoló tényező.

Biztosan látott már versenytáncosokat és akkor azt is megtekinthette, hogy milyen különleges mozdulatokat képesek megvalósítani, ez azonban nem lenne lehetséges, ha a ruha amit viselnek, nem illeszkedne és nyúlna pontosan minden mozzanat után. Számtalan elasztikus anyag típussal lehet találkozni, így bármilyen alkalomra is készüljön belőle ruhadarab, biztosan sikerül rátalálni a kivitelezés megvalósításának megfelelőre.

Ez azt is jelenti, hogy nemcsak a már említett ruhaneműk készíthetőek el elasztikus anyag felhasználásával, hanem akár elegáns vagy hétköznapi viseletek is. Vehetjük példának az elasztikus poliamid csipke méterárut, amiből egyben kényelmes és rendkívül csinos, a karcsú testen tökéletesen mutató ruhák készülhetnek, de természetesen fürdőruhák vagy hálóruhák is éppen úgy kivitelezhetőek az elasztikus csipke anyagból. Igazán szép ruhaköltemények valósíthatóak meg a mintás, egyfalas rugalmas anyagból, a szublimálható elasztikus poliészter-pamut matériából vagy a mintás nyúlós viszkóz textíliából is.

Egyes anyagokból, a csöppségek számára is igazán komfortos és az izgő-mozgó lábacskák, kezecskék számára egyáltalán nem korlátozó babaruhák gyárthatóak. Tehát összességében elmondható, hogy az elasztikus anyag felhasználási területe igen sokoldalú, hihetetlenül sok ruházati termék állítható elő a rugalmas szövet jóvoltából, amelyek éveken át a kedvenc darabjai lehetnek a ruhásszekrényeknek, a sportolóknak pedig hatalmas segítséget nyújt a különleges és kényelmes kialakítás.