Vállalkozói hitelek
Vállalkozói hitelek

Vállalkozni sosem volt egyszerű, hiszen nem csak a szakmai hozzáértés a fontos, hanem bizony a megfelelő anyagi háttér biztosítása is. A jó ötlet és a kreativitás sok esetben kevésnek bizonyulnak, ha nem tudunk elindulni az anyagiak hiánya miatt. Ehhez azonban ma már többféle lehetőséget is kínálnak a hitelintézetek, melyek kifejezetten a cégek számára bizonyulnak ideálisnak. De mégis melyik ajánlat az, amellett érdemes dönteni? Mi a helyzet a fedezettel és a felvehető összeg nagyságával? Milyen egyéb szempontokat érdemes figyelembe venni a hitelfelvételkor? Ebben segít a konnyuhitel.hu.

Természetesen nem mindegy, hogy hitelképesnek minősül-e a cég. A hazai bankok eltérő szempontok alapján döntenek erről, így könnyen lehet, hogy míg az egyik hitelintézetnél nem bizonyul a cég hitelképesnek, addig egy másik helyen finanszírozhatóak az elképzelések. Általánosságban elmondható, hogy ha legalább 1-2 lezárt üzleti évvel és értékelhető számlaforgalommal rendelkezik a cég, pozitív eredménnyel bír, és nincsenek tartozásai sem az NAV felé, akkor eredményes lehet a hitelbírálat folyamata.

A beruházási és fejlesztési hitelek hosszú távú finanszírozási célok megvalósításához ideálisak. Ezeket a szakemberek akkor ajánlják, ha a vállalkozás növelése, új telephely létesítése, korszerűsítés, berendezések vásárlása a cél. A szabad felhasználású vállalkozói hitelek még azoknak a vállalkozásoknak is ideális választás, akik gazdálkodási megítélésük alapján egyes hitelintézeteknél nem biztos, hogy hitelképesnek bizonyulnának. Mindegy, hogy vállalkozóként vagy magánszemélyként fordulunk a hitelintézetekhez, a felelős pénzügyi döntésekre nem lehet elégszer felhívni a figyelmet.