A sátor ponyva ára változó
A sátor ponyva ára változó

A sátorozás igen kedvelt időtöltés a nyári szünidő ideje alatt. Mindenkinek jólesik egy kis időt eltölteni a szabadban, távol a nyüzsgő város zajától, megfeledkezni minden gondról és csak élvezni a természet csodáit. A kedvező sátor ponyva ár egyre több embernek teszi lehetővé, hogy beszerezzen egy kiváló minőségű terméket, amiben menedéket talál az eső, a szél és az erős napsütés ellen is. Mivel kiváló védelmet biztosít a legzordabb körülményekkel szemben is, a magashegyi túrákra is alkalmas egy ilyen sátor.

Természetesen a sátor ponyva ár függ az anyag minőségétől is. Igen sokféle típus szerezhető be a szaküzletekben. Van, amelyik kifejezetten a tengerparti nyaralások során használható és főleg a napsütés ellen nyújt védelmet, mert fényvisszaverő anyagból készül, így benne kellemes hűvös környezetben lehet kipihenni a kirándulás fáradalmait. Más típusok a hideg ellen is remekül védenek, így alkalmasak a hegyi túrákra, ahol bár napközben igen meleg van, éjszakára bizony lehűl a levegő.

Sőt, a drágábbak között olyan anyagok is találhatóak, amelyek akár téli hidegben is melegen tartják a megszállott túrázókat. Az anyag vastagsága is tág határok között változhat és ez is befolyásolja a sátor ponyva ár alakulását. A vékonyabb sátor ponyvák kisebb túrasátrak készítésére alkalmasak, míg a vastagabb, ellenállóbb ponyvákból, akár hatalmas rendezvénysátrak és pavilonok is készíthetőek. Ezek is igen népszerűek, hiszen a szabadtéri rendezvények alkalmával, rendkívül jól jön egy nagy sátor, ahova el lehet húzódni a hirtelen támadt vihar elől, de akár a túlzott napsugárzás ellen is védelmet nyújt.

Ezek a ponyvák speciális szövési technológiával készülnek és igen nagy szakítószilárdság jellemzi őket. Erre szükség is van, hiszen egy erős szél hatalmas károkat tudna okozni egy gyenge, rossz minőségű anyagban. A poliészter/ PVC ponyvák úgy lettek kialakítva, hogyha véletlenül egy szakadás keletkezik rajta valahol, az nem terjed tovább, így hosszú ideig élvezhető a sátrak előnye. Akár 5-8 évet is kibírnak, még állandó használat mellett is. A sátor ponyva ár változásáról bővebben az akadigatalmedia.hu weboldalon olvashat.