szürkehályog műtét után

A szemünk világa az egyik legdrágább kincsünk, ezért óvni, vigyázni kell rá! Ha mégis homokszem kerül a gépezetbe és romlik a kondíció, az azonnali problémamegoldás az egyetlen járható út. A szürkehályog a szóban forgó szerv egyik leggyakoribb betegsége. Jó tudni, hogy a betegségből van kiút, méghozzá abszolút hatékony, megbízható megoldás képében. Ma a szürkehályog kezelésének egyetlen módja a műtét. Ez az alig 10 perces, fájdalommentes eljárás emberek millióinak szolgáltatja vissza az örökre elveszettnek hitt látását.

Amennyiben Önnek is aktuális a téma, érdemes néhány fontos tényezővel tisztában lennie a beavatkozást követően. A szürkehályog műtét után több dologra is kell figyelnie amíg felépül. Persze ezek a betartandó előírások egyáltalán nem számítanak nagy árnak ahhoz képest, amit kap: a tökéletes látást. Bár maga a műtét valóban csupán néhány percet vesz igénybe, az utáni időszak az operáció területének abszolút védelméről szól. Ez bizony heteket is igénybe vehet.

A teljes, mihamarabbi felépülés jegyében a szem környékét ne érje víz 3 napig. A hajmosással várni kell legalább 1 hetet és után is fektessen fokozott figyelmet az óvatos samponhasználatra! A nehéz súlyok emelését mellőzni kell! A szakemberek egybecsengő véleménye, hogy 30 kg-nál nehezebb súly emelésével a pácienseknek erősen ajánlott legalább 1 egész hónapot várniuk. Mindenképpen függessze fel az uszodai látogatást ebben a hónapban, illetve ajánlott várnia a szaunázással is.

Csak csínján a sportolással! A megerőltető testmozgás ugyanis nem tesz jót a lábadozóknak, így az első hetekben óvatosnak kell lennie ezen a területen is. A műtéten átesettek látása az első néhány órában homályos, így okos ötlet kísérőről gondoskodnia, aki biztonságban elvezeti az otthonába. Volán mögé pedig csak akkor szabad ülni, ha a látása maximálisan kielégítő, nem homályos. Az, hogy ez az állapot mikor stabilizálódik a szürkehályog műtét után, nagymértékben függ a fentiekben felsorolt szabályok lelkiismeretes betartásától.