talajtakaró növények

A kertbe ültetett növények képesek a tavaszi hónapok kezdetében elragadó szépséggel felruházni a kertet. Viszont a talajtakaró növények ennél sokkal többre is képesek. Ugyanis ezek a növények tulajdonképpen az olyan feladatokat hivatottak ellátni, mint a talaj minőségének megóvása, emellett pedig a gyomok elszaporodását is kordában tartják.

Alapvetően rengetegféle ilyen növényt tudunk megkülönböztetni egymástól. Nagy népszerűségnek örvendenek a gyönyörű virágokat hozó rózsák. Sokak kertjében fellelhetőek még az orbáncfű nevű talajtakaró növények is. A talajtakaró rózsa lényegében egy közepes növekedésű növény, aminek a teljes magassága maximum 80 cm lehet.

A virágait tekintve, nyár elejétől egészen a novemberi hónap végéig gyönyörködtethet minket. Az orbáncfű már sokkal kisebb, hiszen nagyjából 20-40 cm magasra nő. Virágzása és új hajtásainak fejlődése szintén a meleg hónapokra tehető. Bátran válasszunk a talajtakaró növények közül a kertünkbe, hiszen a gondozásuk és metszésük roppant egyszerűnek mondható.