QR kódos fizetés

A kereskedelemben a különféle termékek és szolgáltatások folyamatos körforgása az, ami meghatározó jelleggel bír. Az árucikkekért cserébe általában pénzt adnak valamilyen formában. Manapság már nem mindig a hagyományos bankjegyekkel történik a fizetés, mert egyre gyakoribb a számlapénzek alkalmazása. A banki rendszerek egy globális összekapcsolás révén, szinte bárhonnan képesek utalni a kívánt összegeket. Lehet valakinek a pénze több 1000 kilométerre egy számlán, az néhány másodperc alatt eljut bárhová.

A készpénzmentes fizetés számos szempontból kényelmes, ezért gyors ütemben elkezdett terjedni. A jogszabályi háttér erre rásegített, mert ahol online kassza van, ami szintén kötelező, ott biztosítani kell a készpénzmentes fizetésre a feltételeket. Ezen belül szintén van több opció, amivel bárki élhet. Van esély már arra, hogy kártya nélkül történjen a számla kiegyenlítése. Az okostelefon rendszerek újabb generációi esélyt kínálnak arra, hogy applikációkon keresztül össze legyenek hangolva a számlával.

Ilyen formában QR kód által direktbe ezekről lehet fizetni. Sokak részére a QR kódos fizetés a legkényelmesebb. A telefon mindig kéznél van, ezért nem kell attól tartani, hogy otthon maradt a tárca, esetleg a kártya. A CMO kínálta megoldásokkal egyenesen a telefonra vagy erre a célra külön kiképzett eszközökre tud bárki fizetni egyetlen mozdulattal. A visszajelzés néhány pillanat alatt megérkezik és a számla nyomtatása sem okoz problémát, ha az elektronikus bizonylaton túl, felmerül az igény a papír alapúra is.

A QR kódos fizetés berobbanása után gyorsan terjedni kezdtek ezek a megoldások, főleg azon körökben, ahol viszonylag kevés forgalom zajlik le elektronikus formában. Jó hír, hogy akár 50 %-os tranzakciós díj is megspórolható ezzel a bankkártyás metódusokhoz képest. A hatóságok felé teljesen elfogadottak ezek a rendszerek, tehát a jogszabálynak maximálisan eleget tehetsz ilyen formában. Használd ki okosan az egyedi fejlesztéseket és felelj meg a vevőidnek azzal, hogy megkönnyíted és felgyorsítod a fizetés ütemét. A cmo.hu weboldalon elérhetőek a pontos részletek.