szemészeti központ

Mindenki a lehető legjobb szakorvost és gyógyintézetet keresi, amikor az egészségéről van szó, és nincs ez másképp a szemészeti problémák esetében sem. Ha a tökéletes látásunk visszaszerzése a cél, akkor bármilyen kezelést végig csinálunk, csak elérjük a várt eredményt. Mindenképp érdemes afelől tájékozódni, hogy milyen szemészeti problémákat tud kezelni egy szemészeti központ (06 1 240 6334, 1126 Tartsay Vilmos u. 14).

Sokféle problémával lehet a Budai Szemészeti Központban dolgozó szakorvosokat felkeresni, szűrővizsgálatra, zöld- vagy szürkehályog, könnyezés miatt, és amennyiben a szakember operációt ajánl, azt tanácsos minél előbb elvégeztetni. A budaiszemeszet.hu weboldalon minden szükséges információt megismerhetünk a központban elérhető vizsgálatokról, illetve az itt elvégeztethető lézeres szemműtétekről is. Ha ilyen beavatkozásról van szó, sokaknak úgy tűnik, hogy ez a fogalom egy típusú eljárást takar.

Ez azonban nem helytálló, hiszen a műtétnek több típusa is van. Egyedi sajátosságokkal rendelkezik mindegyik eljárás, de feltétlenül tudni kell, hogy minden lézeres látásjavító beavatkozás biztonságos, illetve tökéletes látást eredményez. A műtő orvosok leggyakrabban négyféle lézeres szemműtét közül szokták elvégezni azt, amelyiket a pácienssel együtt kiválasztanak. Alkalmazott eljárás a PRK, amit a szakemberek egy sarokkőnek tartanak, ahonnan a lézeres látásjavító műtétek világhódító útjukra elindultak.

Bár azóta sokat fejlődött a technológia, de még napjainkban is ez az a beavatkozás, amelyik a legtöbb kellemetlenséggel jár a páciensek részére. Sokkal modernebb az érintésmentes Zero-Touch műtét, ennek nyomán az éleslátás hamarabb kialakul, mint a PRK esetén, és a regenerálódás is gyorsabban zajlik. Szintén választható a LASIK nevű lézeres szemműtét, amit azért szoktak választani a páciensek, mert néhány órával a kezelés után már kialakul az éleslátás. A FEMTO kezelés során két lézert használnak, itt az operáció után azonnal vagy legkésőbb néhány órával éles kép formálódik.