zománcfestékek

Amikor beköszönt a tavaszi időszak, akkor a megújulás is egyre nagyobb szerepet játszik az emberek életében. A lakásfelújítások megszaporodnak, ami miatt a különböző festékek is nagyobb számban fogynak. A zománcfestékek sűrűbbek, esztétikusabb megjelenést kölcsönöznek a fémes elemeknek, ráadásul masszívabb végeredményt garantálnak.

Természetesen a hagyományos vizes bázisú változatoktól könnyedén el lehet különíteni a kissé fémes, sok esetben csillogó zománcfestékeket. A zománcfestékek használatánál különösképpen figyelmet érdemes fordítani az előkészületekre. Ugyanis ezek nem tapadnak meg önmagukban a falakon. Egy hagyományos diszperziós festék még az enyhén poros felületen is könnyen megtapad.

Viszont a zománcfestékek, az összetételüknél fogva igénylik a sima, portalan és zsírmentes felületeket. Fémek festéséhez ajánlottak elsősorban, viszont a bútorok is gyönyörűen felfrissíthetőek általuk. A telítettebb zománcfestékek segítségével egyszerűbben el tudjuk tüntetni a csúnya felületi hibákat.