A gyémánt ár kedvező
A gyémánt ár kedvező

Amikor az ékszerekről beszélünk, sokan csak az aranyra és az ezüstre gondolnak. Egy egyedi, kézzel készített ékszer azonban ennél sokkal több, hiszen szép és értékes kövecskékkel is díszíthetőek. A gyémánt ár alakulása számos tényezőtől függ, ezért fontos tudnia, hogy amikor egy ilyen drágakövet akar vásárolni, nemcsak magát a terméket veszi meg, hanem azt a komplex és hosszadalmas procedúrát is, ami alatt kibányásszák és csiszolják.

Nemcsak attól van ekkora piaci értéke, hogy fényes és csillogó, hanem mert igazi ritkaság. A gyémánt ár nagyságát mindig befolyásolja a kő mérete és tisztasága, vagyis ne lepődjön meg, ha egy kisebb kő többe kerül, mint egy nagyobb. Ilyenkor azt is nézze meg, hogy mennyire tiszta a szóban forgó darab.

Az a kicsi kő lehet sokkal csiszoltabb és csillogóbb, mint a nagyobb méretű. Innen adódhatnak az eltérések. Tervezzen meg egy gyűrűt vagy küldjön egy képet róla és mi ugyanúgy elkészítjük, ahogy azt megálmodta! A gyémánt ár alapján eldöntheti azt is, hogy mekkora kővel szeretné díszíteni. Manapság már nehezen tudunk elképzelni egy olyan eljegyzési gyűrűt, amelyiket nem ékesít egy ilyen drágakő.

A gyémánt vásárlás sok pénzbe kerül, viszont mindenképp egy életre szól és értékes ajándéknak számít. A lánykérés egyik kulcsfontosságú eleme a gyűrű, erre pedig kifejezetten nagy figyelmet szoktak fordítani. Segítünk elkészíteni azt a gyűrűt, amit megálmodott vagy amit máson látott, ehhez csak annyit kell tennie, hogy elküld egy képet róla, amit elkészítünk pontosan úgy, vagy azokkal az átalakításokkal, amelyeket igényel.

Annyi biztos, hogy a gyémánt szinte kötelezőnek számít az eljegyzési gyűrűn, bármilyen kicsi kőről is beszélünk. Egy táblázatban bemutatjuk, hogy a gyémánt vásárlás során mire kell odafigyelni, hiszen a végösszeget több szempont is meghatározza.

Ha érdekli ez a drágakő vagy az egyedi ékszer kivitelezése, vegye fel velünk a kapcsolatot és elkészítjük azt, ami tuti siker lesz a párjánál! Meglátja, hogy a lánykérés egy örök emlék marad, ha a megfelelő gyűrű is társul hozzá!