hódfarkú cserép

Az ingatlanok védelme érdekében, minden területen olyan munkákat kell végezni, illetve alapanyagokat használni, amelyek kiváló minőséggel rendelkeznek. Természetesen gyakran a kinézet legalább annyira fontos tényező, mint bármi más. A régebbi stílusú épületek felújításánál, vagy autentikus ingatlanok építésénél, a hódfarkú cserép hasznos kiegészítőnek minősül.

A hagyományos cseréptípusokkal szemben, elég sok pepecselést fog jelenteni a felrakása. Tény, hogy itt nem a gyorsaság, hanem a külcsín a meghatározó. Amíg régen még égetett agyagból készült a hódfarkú cserép, addig manapság leginkább kerámiából, de ugyanúgy előállíthatják betonból is. A megnövelt ásványi anyag tartalomnak hála, az ellenállóképessége a külső fizikai hatásokkal szemben kimagasló.

A viszonylag kicsi mérete miatt, elég sok darabra van szükség, de megjelenése mindenképpen kárpótolja a lerakásba fektetett plusz energiát. A hódfarkú cserép többféle színben elérhető, ami UV állóságának hála nem vagy csak nehezen fakul, így sok éven keresztük tündököl az elvárt hatást nyújtva.