Akciós nyári gumi

Szokták mondani, hogy csizmát nyáron kell venni, szalmakalapot pedig télen. Ez nem akkora butaság, mint amekkorának hangzik, hiszen amikor szezonja van valaminek, akkor nagy a kereslet rá, így az árakat is magasan tarthatják az eladók. Az akciós nyári gumi jobban hozzáférhető télen, mint nyáron.

Ez általában a kereslet csökkenése miatt van, és ha nem szeretnék, hogy a következő szezonig a raktárban maradjon az a sok nyári gumi, akkor általában lehagynak az árból és úgy kínálják a vásárlóknak. Így a vásárlói kedv sem lankad, a raktárkészlet pedig frissül. Azonban nyáron is lehet kapni akciós gumit. Ez miért lehet? Több oka is van a leárazásnak.

Egyrészt, ugyanazon márkából, ugyanaz a méretű gumi különböző árkategóriákban helyezkedik el. Emiatt általában az olcsóbb jobban fogy, míg a drágább csak ritkán kell. Ezért, ha a drágább árát lehozzák annyira, hogy az olcsóbb felett csak egy kicsivel legyen az, akkor valószínűleg a drágábbat is hamar el tudják adni. Az akciós nyári gumi marketing politikája összetettebb, mint gondolná.