játékfigurák

A játékszerek hihetetlenül fontosak. A különféle játékfigurák izgalmassá teszik a gyermekek napjait és vidám pillanatokkal töltik meg azokat. A játszás a kicsik munkája, a játékok pedig ennek az eszközei. Egy gyermeknek nem kell a piacon kapható összes, erre a célra tervezett terméket birtokolnia ahhoz, hogy önállóan is jól szórakozzon. Viszont a megfelelő változatokra lesz szüksége, hogy segítsék őt ebben.

A piacon általában két játékkategória létezik. Az egyik csoportba tartozó modellek általában elemmel működnek, esetleg világítanak vagy hangot adnak ki. Ezek szórakoztatják a gyermeket, beszélnek hozzá, énekelnek neki, kérdéseket tesznek fel és általában csak egy céljuk van.

Ez pedig azt jelenti, hogy nem lehet őket másképp használni, mint amire szánták. A játékfigurák viszont lehetővé teszik, hogy a gyermek legyen a szórakoztató és a játékot úgy alakítsa, ahogyan jónak látja. A kicsiknek inkább játékfigurákra van szükségük, amelyekkel fantáziálhatnak, alkothatnak és fejlődhetnek, velük együtt nőnek fel.