Szélvédőcsere gyorsan
Szélvédőcsere gyorsan

Ha fel akarunk vidulni sokszor tévelygünk a böngészőnkben. Találunk bőven csetlést-botlást, sportolói mellényúlásokat, de népes „rajongói” tábora van az emberi leleményességből született furcsaságoknak is. Mivel nem született mindenki műszaki zseninek, ezért a hozzá nem értés meglepően vicces jeleneteket szülhet: láthatunk összetákolt robotgépeket, fűnyírót, biciklire kötözött malacokat és persze szélvédőcsere helyett különböző megoldásokat.

Az utakon elég gyakran bekövetkező, szerencsés kimenetelűnek mondható balesetnek szoktak általában pillanatragasztós és jobb esetben áttetsző szikszalagos gyógymódokat alkalmazni, amelyek alaposan próbára tehetik a rekeszizmunkat. Bár a szélvédőcsere égető szükségének nem igazán örülnek a tulajdonosok, ezért is szoktak sokan és sokszor érdekes megoldásokhoz folyamodni. Egy ilyen szerencsétlenséghez elég rossz útra tévednünk és máris kész a baj.

Még egy bicikli is képes úgy felgyorsítani egy apró kavicsot, hogy attól a szélvédő sérülést szenvedjen. Ekkor még nincs minden veszve. Természetesen ahhoz, hogy a szélvédőcsere ne jöjjön szóba minden lehető szerszámot kézhez kapunk, hogy orvosoljuk a problémát, illeteve elkerüljük a még nagyobb bajt. Nem vitathatjuk, hogyha megfelelő gonddal nyúlnak hozzá, akkor ideig-óráig kitarthat. Jobb esetben addig kell kitartson amíg a családok kiszorítják a családi költségvetésből a szakszerű javítás vagy szélvédőcsere árát.

Ez valljuk be sokszor nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. De nincs mit tenni, ha nem akarunk még többet fizetni – gondoljunk csak a büntetésekre vagy az esetleges balesetekre- akkor nem menekülhetünk sokáig. A szélvédőcsere a jobb minél hamarabb kategóriába esik. Elvégre kinek fülik a foga a kelletlen kiadáshoz, de ez esetben kifejezetten indokolt. A szélvédőcsere fontosságára nem lehet elégszer felhívni a figyelmet. Gondoskodjunk az autóról és egyúttal az utakon közlekedők és saját családunk, utastársaink testi épségéről! Nem várhatjuk feltétel nélkül, hogy ránk odafigyeljenek, ha mi erről megfeledkezünk.