jáde ásvány

Sokan hisznek a különböző ásványkövek hatásában. Mindegyik más-más tulajdonságokkal bír, ami miatt közkedveltek az ékszerkészítésben. A közismerten kiemelkedő jáde ásvány, nemcsak a pozitív tulajdonságai miatt kedvelt, hanem a kellemes árnyalatai miatt is. Már az őseink is használták, mégpedig méregtelenítésre.

A legtöbbször a vesék kellő működése érdekében alkalmazták, azonban a lelki tisztulásról sem szabad megfeledkezni. A jáde ásvány állítólag vonzza a szerencsét és lelki egyensúlyt teremt. Az utóbbira igen nagy szükség lehet, főleg napjaink rohanó világában, ahol mindenkit számtalan stressz ér. Semmit sem veszít, amennyiben olyan ékszereket visel, amelyekben az említett ásvány található.

Csupán előnyére válhat, ezért érdemes fontolóra venni a jáde ásvány viselését. Igen dizájnos ékszerek kaphatóak manapság, legyen szó nyakláncról, gyűrűről vagy karkötőről. A kellemes zöld árnyalatot remekül lehet viselni egyéb kiegészítőkkel vagy a megfelelő ruhával. Sőt, a viselőjének zöld szemeit is látványosan kiemeli.