Népszerű a kortárs szobrászat
Népszerű a kortárs szobrászat

A művészet is éppen úgy változik, mint a technika. A szobrászat meghatározó elem a művészetek világában és hazánkban szerencsére ma is jelen vannak azok a tehetségek, akik munkájukkal lenyűgöznek. A szobor megalkotása nem könnyű feladat és rengeteg anyagból készíthető el egy-egy alkotás. A Nemzeti Színház szoborparkja turistahelyszínné vált, az emberek kíváncsian és érdeklődve járják körbe az alkotásokkal teli helyszínt. Ez arra enged következtetni, hogy az emberek körében van egy olyan réteg, akik számára fontos a szobrászat.

 

Talán a ma szobrásza is ezen megállapítás szerint dolgozik naponta, mint Mészáros Attila szobrászművész, aki számtalan felkérést kap, például köztéri szobrok megalkotására. Legújabb ebben a kategóriában elkészített remekműve a Lámpagyújtogató, ami Budapesten talált otthonra. Számos emléktáblát, kisplasztikát vagy éppen épület makettet elkészített már, rengeteg magyar városban fellelhetőek a munkái. Weboldalán folyamatosan megtekinthetőek a legújabb munkái, az itt megtalálható gyűjtemény rengeteg élményt nyújt az idelátogatónak.

 

A modern szobrászat is egyre inkább ott hagyja nyomait a hazai városokon, mivel számos olyan alkotással találkozhatunk, ami ebben a stílusban tündököl. Rengeteg tanulmány megjelenik a jelenkori szobrászat helyzetéről, amelyeket érdemes átböngészni, hiszen ezeknek a segítségével sok mindent meg lehet tudni egy olyan művészeti ágról, amelyikről napjainkban talán keveset hallunk. A szobrászat produktumai körülvesznek, hiszen ott vannak a parkjainkban, iskoláinkban, művelődési központokban. Egy-egy ilyen alkotásról nagyon sok információ leolvasható, ezért érdemes nyitott szemmel sétálni körülöttük.