Létezik egy alkoholos ital, amelyiknek számos országban régi hagyománya van és a világ szinte minden táján fogyasztják. Sokan egyből kitalálhatták, hogy ez nem lehet más, mint az egyik legismertebb szeszesital, mégpedig a whiskey. Az amerikai és ír nedűk mélyen gyökereznek a tradícióban és kultúrákban. Mindkettő büszkén képviseli sajátos jellegzetességeit a világ különböző részein.
Az amerikai, különösen a bourbon és a Tennessee fajta, az Egyesült Államokban élő embereknek nem csupán egy ital, hanem egyfajta identitás kifejezője is. Ezen whiskey gyártásához szigorú szabályok és előírások kapcsolódnak. A bourbonnak például minimum 51% kukoricát kell tartalmaznia és új, égetett tölgyfahordókban szükséges azt érlelni legalább 2 évig.
A Tennessee változat különlegessége, hogy csepegtetős szűrést alkalmaznak, ami egyedi ízt és simaságot kölcsönöz a italnak. Az ír whiskey szintén büszkén hordozza a múlt és a hagyományok örökségét. Ennek a gyártásakor használt hordók régebbiek lehetnek, mint a bourbon esetében és a tétel egyes elemeit összekeverve állítják elő, hogy elérjék a kívánt ízkombinációt.