Kerti tó szűrő

A nagy kertek berendezésekor nemcsak a növényekre kell gondolni, hanem akár egy tó létrehozásán is el lehet töprengeni. Nincs szükség sok eszközre ahhoz, hogy egy kis oázist varázsoljon a kert szegletébe. Kell hozzá ásó, tófólia, geotextília, kerti tó szűrő és a széleket lefedő díszkő. Ennyiből már pofás kis tavacskát lehet alkotni, ha valakinek erre van igénye.

Ezen felül, néha halakat és vízi növényeket is szoktak telepíteni a kerti tavakba vagy melléjük. Ahhoz, hogy sokáig tiszta vizű legyen a tava, nemcsak a víz minőségére kell gondolnia, hanem a kerti tó szűrő is jól kell funkcionáljon. Ebbe az is beletartozik, hogy csendesen működjön a szerkezet, illetve, hogy hosszú élettartamú legyen.

Elég kellemetlen, ha már egy év után új szűrőt kell vegyen, amikor nemrég már egyszer befektetett rá. Egy piszkos vizű kerti tónál ugyanis nincs rosszabb látvány és egy idő után a szaga sem lesz túl csalogató. Fontolja meg tehát alaposan, hogy milyen kerti tó szűrő kerüljön bele a vízbe már az első alkalommal, hogy ne kelljen a cserével bajlódnia!