grill füstölő

Akinek van bármilyen grillezője otthon, az tudja, hogy nem mindegy milyen füstölőfával használjuk, ugyanis a jól megválasztott fa kimondottan ízletessé teszi a húst. Tehát olyan grill füstölő vásárlása indokolt, amelyik a legközelebb áll az ízvilágához.

Persze ebből sokféle létezik, mint például körtefa, bükkfa, akácfa, diófa, almafa, szilvafa, cseresznyefa, vagy a Jack Daniel’s whiskey-s hordó füstölő. Mind különböző erősségű és igazán egyedi aromát adnak a húsnak. Általánosságban az akácfa a legkedveltebb grill füstölő Magyarországon, de aki szeret kísérletezni, biztosan nem bánja meg, ha többfélét kipróbál, vagy például keveri. Füstölő vásárláskor azért nem árt, ha figyelembe vesszük az ajánlásokat, hogy milyen fajta húshoz milyet ajánlanak.

Létezik olyan is, aminek alapja tölgyfa hordó, a Badacsonyi borvidékről, amiben évtizedeken át borokat érleltek, tehát ebbe belegondolva, isteni ízeket adhatnak az ételeinknek. Ha a grill füstölő száraz, zárt helyen van tárolva, akkor a minőségét korlátlan ideig megőrzik.