Palacsinta is süthető gluténmentes lisztből
Palacsinta is süthető gluténmentes lisztből

A gluténérzékenységgel küzdő személyek számára sokszor nagy fejtörést jelent, hogy milyen ételeket tudnának elfogyasztani, hiszen sajnos egy olyan anyagra allergiásak, amelyik igen sok élelmiszerben jelen van.

Azonban a gluténmentes liszt új távlatokat nyithat meg a betegeknek, hiszen ezt az anyagot akkor is fel lehet használni az ételek elkészítéséhez, ha valaki érzékeny a gabonában lévő sikérre.

A fittkucko.eu oldalon kapható olyan gluténmentes liszt, amelyik bátran felhasználható a palacsinták elkészítésekor, ezért az allergiásoknak nem kell lemondaniuk erről az igazán finom édességről. Szerencsére a Naturbit Mimen Palacsinta-lisztkeverékben nemcsak glutén nincs, hanem tej, tojás, burgonya, kukorica és szója sem, ezért az ilyen típusú ételallergiában szenvedők is nyugodtan kipróbálhatják.

Persze akkor sincs baj, ha valaki nem vágyik az ennyire speciális termékre, mert szerencsére a fittkucko.eu oldalon szimpla gluténmentes liszt is vásárolható. Mivel a termék nem drága, ezért valószínűleg az árral sem lesz problémájuk a betegeknek.