fonyódi szállás

A Fonyódi Piac és Vásár nemcsak a környező településeken ismert, de Európa-szerte kelendő a fonyódi szállás miatta. A Balaton legnagyobb piaca a város szívében helyezkedik el, közel 300 hektáron. Nemcsak idegenforgalmi látványosság, de innen mindent be tudnak szerezni a helyi lakosok és a látogatók.

A hazai kereskedők színvonalas áruin kívül- rengeteg zöldség, gyümölcs, tojás, füstölt áru, méhészeti termék, népművészeti alkotások, dísztárgyak, könyvek és festmények találnak gazdára. Ha messzebbről érkezünk, érdemes a fonyódi szálláson töltenünk a megelőző éjszakát, hogy másnap korán reggel kipihentem vessük bele magunkat a piaci forgatagba.

Gépjárművel könnyen megközelíthető, szabad parkoló biztosított. A több évtizedes múlttal rendelkező vásár évről-évre színvonalasabb és egyre többen keresik fel. A település otthont ad különböző gasztronómiai eseményeknek is, amelyekre érdemes ellátogatni. Ilyen például a Fonyódi Kolbászfesztivál vagy a Borpiknik és Sörfesztivál. Ne hagyjuk ki az óriáskereket sem!