Az egészséges kendermagolaj
Az egészséges kendermagolaj

A kendert, tudatmódosító anyagokat tartalmazó változata miatt, sokáig száműzték a konyhákból, azonban mára már tisztázódni látszik a különbség a különböző típusok között. Egyre többen használják ki a kendermagolaj finom ízét és egyben kiemelkedő egészségvédő hatását.

Tudni kell, hogy a kendermagolaj nagymennyiségben alfa-linolsavat és linolsavat tartalmaz, amelyek erősítik az immunrendszert és csökkentik a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a cukorbetegség kialakulását. Ezt a két esszenciális zsírsavat a szervezet nem tudja előállítani, így fontos, hogy mi gondoskodjunk a pótlásról.

Ezen kívül, gazdag aminosavakban, fehérjében és vitaminokban, így egy igen fontos eleme lehet az étrendünknek. A kendermagolaj egyedülálló tulajdonságainak megőrzéséért,hidegen ajánlott fogyasztani, salátákhoz, szendvicskrémek elkészítéséhez, illetve zabpehelyhez adagolva is remek ízeket kaphatunk. Amennyiben még nem próbálta ezt a kiváló konyhai alapanyagot, akkor felejtse el a negatív kritikákat, hiszen a vetési kender csakis jó hatásokkal bír és szerezze be a www.noanweb.hu webáruház révén!