Daruk és emelőgépek

Az építőiparban, illetve egyéb olyan területeken dolgozni, ahol nagy súlyokat kell emelni és mozgatni, önmagában is veszélyes és felelősségteljes feladat, azonban ha mindezt extrém körülmények között kell megtenni, akkor az még nagyobb precizitást és körültekintést igényel.

Például, ha robbanásveszély áll fenn, akkor nemcsak a munkásoknak kell jobban odafigyelni, hanem a daruk és emelőgépek is robbanás-biztosak kell legyenek. Az átlagos daruk és emelőgépek tartalmazhatnak olyan anyagokat és elemeket, ami beindíthatja a nem kíván folyamatokat, ezért nem szabad kockáztatni azzal, hogy ezeket alkalmazzák.

A Konecranes cégtől beszerezhetőek olyan változatok, amelyek kimondottan ilyen körülmények közötti munkára lettek kifejlesztve, így ha minden biztonsági előírásnak szeretnének megfelelni, akkor ezeket kell választani. Itt a daruk és emelőgépek általános és egyedi kialakítással is kérhetőek, így a veszélyeztetésre már nem indok a személyre szabhatóságnak a hiánya. A Konecranes minden igényt kielégít a biztonság és funkcionalitás terén.