www.megbizhatoceg.com
www.megbizhatoceg.com

A fogyasztóvédelmi hivatal folyamatosan ellenőrzi az utazási irodákat arra vonatkozóan, hogy milyen szerződéseket iratnak alá az ügyféllel. Ennek ellenére nem mindig sikerül kiszűrni a tiszteségtelent. Itt egy pár lépés ami segít abban hogy jól érezd magad a nyaralás alatt.

  1. Nézz utána, hogy a kinézett szervező cég mennyire hiteles

Erre a célra már számos weboldal ál rendelkezésre. Ami fontos, nézzük meg hogy a cég szerepel-e a adóhivatal feketelistáján, illetve hogy nincsenek-e likvisitási problémái. Ezek azért is fontosak, hogy még véletlenül se forduljon elő, hogy kint ragadunk külföldön. Következő lépésként meg lehet tekinteni a www.megbizhatoceg.com weboldalát ahol csak olyan cégek szerepelhetnek akik nem rendelkeznek negatív fogyasztói véleménnyel az interneten. A „Megbízható Cég” tanúsítványt az Ügyfél Vélemény Vizsgálati Központ állítja ki akik minden céget átvizsgálnak a fogyasztói vélemények alapján. A projekükt arra szolgál, hogy a fogyasztók illetve üzleti partnerek egyszerűen és gyorsan tisztába kerülhetnek azzal kapcsolatban hogy a kiszemelt cégről van-e negatív vélemény az interneten.

  1. Jól nézd át az ajánlatot

A szép képek egy hotelről és annak medencéjéről az nem minden. A csillagog száma sem jelent feltétlen bizonyosságot arról hogy az adott szálloda szolgáltatásai hibátlanok. Nagy külömbségek lehetnek az egy ugyanazon szintű szállodák között. Ha csak azt nézzük az európai osztályzási rendszer eltér pl. az ázsiaitól. Vannak olyan országok, mint pl az Egyesült Arab Emirátusok ahol 7 csillagos szálloda is van, itt természetesen a Burj Al Arab és a Emirates Palace hotelekről van szó. Ami a legfontosabb, hogy a leghitelesebb visszajelzéseket a fogyasztók adják .

  1. Olcsó, de mit tartalmaz?

Ami nagyon fontos, hogy nézzük meg milyen szolgáltatásokat tartalmaz egy ajánlat. Nem mindegy pl. hogy az ár tartalmazza az all inclusive ellátást vagy sem? Ezeken felül fontos utánaérdeklődni hogy milyen előírások vonatkoznak az adott országban pl. a beutazással kapcsolatban, tehát hogy igényelni kell e vízumot. Vagy pl. az sem mellékes, hogy az adott helyen az utazási iroda rendelkezik-e képviselettel.

Végűl fordítsunk nagy figyelmet arra, hogy a szerződésben minden fontos információ szerepeljen, az apróbetűs részt is figyelmesen olvassuk el még mielőtt bármit is aláírnánk.