Bringás szemüveg UV védelemmel

Hogyha nem szeretnénk semminek nekimenni, miközben elszántan tekerünk a kedvenc bringánkon, akkor érdemes gondoskodni a szemeink védelméről. A biciklis szemüveg speciálisan erre a célra lett kifejlesztve azoknak, akik nap mint nap felpattannak a nyeregbe. Úgy is mondhatnánk, hogy a biciklis szemüveg az a bringásoknak, ami az autósoknak a szélvédő.

Mindenki tapasztalhatta már, hogy milyen kellemetlen, amikor porszem megy a szemébe, nem beszélve a kisebb rovarokról, amelyek tényleg kellemetlen érzést okoznak.

Ha pont kerékpározás közben kerülünk ebbe a kínos helyzetbe, akkor könnyen egy nagyobb esés lehet a vége, ám ha mégsem akkor is könnyen kizökkenhetünk az edzésből. Egy minőségi biciklis szemüveg lencséje véd az UV sugaraktól, ezzel is óvja a szemet. Némelyik modellben cserélhetőek a lencsék, amiket a napszaknak megfelelően lehet használni.

Általában három típust különböztetünk meg. A sötét lencse erős napsütésben, a narancssárga felhős időben, az átlátszó használata pedig este előnyös. Többféle biciklis szemüveg közül választható ki a tökéletes modell.