Mintás tapéták

Nem is gondolnánk, hogy a falakat díszítő és burkoló elemek kiválasztása milyen sokféle szempont szerint történhet. A tapéták például számos kritérium alapján temérdek fajtát vonultatnak fel a piacon, messzemenően támogatva ezzel mindenféle igényt és a legkülönfélébb elképzelések megvalósulását.

Több csoportra oszthatjuk, az anyaguk (papír, velúr, fémes, textil, vlies, vinyl, üvegfátyol, műbőr, parafa, nád stb.), funkciójuk (burkoló, esztétikai, fejlesztő) és elkészítésük (dombornyomás, mélynyomás, szitanyomás, digitális nyomtatás) szerint.

További csoportokat képeznek színük és mintázatuk alapján, grammsúlyuk, mérettartósságuk, átfesthetőségük, rétegezésük, struktúrájuk, vízállóságuk, a burkolandó felület anyaga, valamint a kivitelezhetőség módja alapján.

Szűkíthetjük a kört választáskor annak tudatában, hogy az otthonunk melyik helyiségeibe kívánjuk az adott tapétákat felhelyezni. Hiszen nem minden típus alkalmazható mindenhol. Nagy segítséget jelenthet és hosszútávon megtérül egy szakértő biztos útmutatása a tapéták kiválasztásában.