évelő növények

Előszeretettel ültetik a virágágyásokba, illetve a díszkertekbe, hiszen hosszú ideig megmaradnak. Az évelő növények tavasztól egészen őszig fejlődésben vannak. A téli hónapokban a föld feletti szárak elszáradnak, viszont a föld alatti hagymák és gyökerek képesek átvészelni a hideget.

A jó idő beköszöntésével új hajtásokat hoznak. A kiválasztásuk során körültekintőnek kell lenni, ami azt jelenti, hogy érdemes azonos igényeket kedvelő fajokat vásárolni. Az évelő növények telepítése után akad néhány teendő.

A gyomlálás, a tápanyagok pótlása, a metszés, a ritkítás és az öntözés fontos munkafázisok. Vegyeságyások esetén gyakori a fajok elöregedése vagy a helyhiány. Ebben az esetben, ha lehetőség van rá, akkor sort kell keríteni az átültetésre és a tőosztásra.

Ültetés előtt szerves trágyával célszerű a talajt felturbózni. A tápanyagpótlásra figyelmet kell fordítani, hogy az évelő növények szépen fejlődjenek. A folyamatos törődést rövid időn meghálálják, így Önnek csak annyi lesz a dolga, hogy gyönyörködjön a látványban.