A nedvességálló zubbony
A nedvességálló zubbony

Mi lehet az, amit nagyon nem kívánunk, amikor egy nagy rakás csomaggal mászunk éppen felfelé egy hegyoldalon, hogy végre egy jót kirándulhassunk? Természetesen az eső az, amit a legkevésbé óhajtunk ilyenkor. Az időjárást nem mi befolyásoljuk, de felkészülhetünk mindenre, amire csak tudunk. Az ilyen esetben jól jön a zubbony a hátizsákban, amit hamar fel tudunk kapni magunkra.

Ettől, még lehet elázunk, de mindenesetre sokat óvhat rajtunk. Sajnos egy kiadós zápor nemcsak fentről, hanem lentről is áztathat bennünket, de ez ellen már nem tud védeni minket a zubbony. Érdemes lehet valamilyen menedéket keresni, hogy megvárjuk, amíg elmegy a viharos idő és utána majd folytatjuk az utunkat.

Amennyiben a bakancsunk nem ázik át, úgy igazán nagy szerencsék van, mert kényelmesen tudjuk folytatni az túrát. A zubbony aztán még később bármikor jól jöhet, mert sohasem lehet tudni, hogy mikor szakad ránk újból az ég. Mielőtt azonban visszaraknánk a táskába a többi cuccunk mellé, érdemes alaposan kiszárítani.